Om oss

Ut på Havet siden 2021

Ut på Havet eies og drives av Tommy Nilsen og Maiken Garder. Sammen med dyktige kursholdere har vi aktivitet fra mai - september. 

Det var på et kajakkurs at ideen kom: Det må da være mulig å få leid seg kajakk i Hammerfest! Et samarbeid med ProBarents, støtte fra Hammerfest kommune og en god dose pågangsmot ga resultater. Fra oppstarten har ca hundre kursdeltakere bestått grunnkurs hav og flere har vært med på tur med oss. Vi er stolte av å være med på å bygge opp et aktivt maritimt miljø. 

Kajakkmiljøet i Hammerfest har vokst og Ut på Havet består som en relevant aktør mot det profesjonelle markedet. 

Har du eget utstyr og padler i Hammerfest, så vil vi anbefale deg å melde deg inn i Hammerfest Havkajakklubb! 


Våre kursholdere

Geir Kristoffersen

Geir Kristoffersen er en erfaren padler med turerfaring fra hele norskekysten. Han har gjennom de siste 30 årene utdannet kajakkpadlere, både på grunn-, teknikk-, og aktivitetslederkurs i Norge og utlandet. Dette er tredje sesongen at Geir er kursholder for Ut på Havet.


Hans-Petter Frøhaug

Hans Petter er en aktiv padler med base i Alta. Han er en teknisk sterk padler som liker eventyr. For Hans Petter handler padling om å være ute i naturelementene i tillegg til å 'være i nuet'. Padlig gir en enorm frihetsfølelse og ro i både kropp og sjel. Det fine er at man både kan oppsøke krevende og utfordrende forhold i kajakken hvis man ønske det, eller så kan man padle rolig og sakte og bare flyte avgårde. Begge deler er like fint! Hans Petter er opptatt av å spre padleglede og mestring på sine kurs. Han er overbevist at man blir en god padler av lek og herjing i kajakken. Å padle kajakk skal være gøy!

Anders Bjørke-Olssen

Anders Bjørke-Olssen er en aktiv helårspadler som liker å utforske kajakkens muligheter i all slags vær. Lange turer med ulike kajakker, årer og tørrdrakter, har gitt Anders bred kunnskap om utstyret som benyttes i havkajakkpadling.

Anders holder grunnkurs hav for Ut på Havet

Maiken Garder

Maiken er en aktiv helårspadler som bruker kajakken for å utnytte naturopplevelsene maksimalt. Nærheten til dyreliv og stillheten når man glir gjennom vannet er noe av det hun setter størst pris på ved padling. Men skulle det blåse opp og ruske litt i overflaten, så er hun heller ikke den som skyr lek i bølgene! Som kurholder er Maiken opptatt av at deltakere skal bli trygge padlere som vet hvordan de redder seg selv og andre skulle uhellet være ute.

Maiken holder grunnkurs hav, guider og tar med mindre grupper på skreddersydde opplevelser. 

Når hun ikke er på havet, finner du henne på fjellet med huskyen Nymeria. 

Tommy Nilsen

Tommy Nilsen er en aktiv helårspadler som liker utfordringer i kajakkpadling. Oppvokst på Sørøya er Tommy godt kjent med farvannene rundt i området og brukes som kjentmann for hav og vindforhold i fjordene vi gjerne padler i. 

Tommy er gründer og eier av Ut på Havet og holder grunnkurs hav.