Våre tilbud

Kurs

Havkajakkpadling er en sport i vekst, men som også er forbundet med en viss risiko. Med grunnkurs hav fra Ut på Havet vil du som padler bli utstyrt med ferdigheter og kunnskap om havkajakkpadlingens gleder og sikkerhetsrutiner. 

Våre kurs er tilpasset de klimatiske forholdene vi har her i Finnmark og vi har derfor et høyt fokus på sikkerhet og ferdigheter i krevende værforhold.

Hos Ut på Havet får du kajakker som er individuelt tilpasset til hver enkelt deltaker. Utstyret vårt lagres tørt og varm innendørs og vi har et godt utvalg av størrelser i tillegg til flere damedrakter. Deltakere får utdelt komplett pakke med tørrdrakt, hansker, sko og hette - alt sammen varmt og tørt ved oppstart. 

Kursets teoridel og pauser er i oppvarmede lokaler med tilgang til toalett og mulighet til å skifte til tørt etter en god økt på vannet. En liten sofagruppe gir mulighet for rask restitusjon! 

Kursavgiften på 3700,- dekker leie av alt utstyr og registrering av våttkort hos padleforbundet. Avmelding 14 dager før kursstart gir full refusjon. Avmelding 7 dager før kursstart gir 50% refusjon. Avmelding mindre enn 7 dager før kursstart gir ingen refusjon. Avmelding pga dokumentert sykdom gir refusjon minus ekspedisjonsgebyr på 500,- 

Ut på Havet tilbyr følgende kurs 

Grunnkurs hav: 16 timer

Teknikkurs: 16 timer

Aktivitetslederkurs: 16 timer

Ta kontakt med oss for mer informasjon om kursene og ledig plass. 

Turer og opplevelser

.Vi organiserer turer med kajakk for små grupper i nærområdene rundt Hammerfest. Varighet fra to til åtte timer. Dersom du ønsker en større opplevelse, kan vi også organisere lunsj og middag med våre samarbeidspartnere. Overnattingsturer er mulig både på Seiland og Sørøya.

Events

 Vi legger til rette for utdrikningslag, teambuilding og  opplevelser for mindre grupper av kort varighet.

Prisliste utleie og kurs

Døgnleie kajakk

Komplett pakke m/ kajakk og tørrdrakt

950 NOK

Dagsleie SUP

Inkludert redningsvest og våtdrakt

500 NOK

Dagsleie småvarer

Mobilposer, pakkposer mm

50 NOK

Ukesleie fra 

Kajakk og SUP etter avtale

2000 NOK

Grunnkurs hav

3700 NOK

Teknikkurs

4000 NOK

Guiding inntil 4 timer fra

Maks 5 pax

5000 NOK

Guiding og opplevelser hel dag

Pris pr pers, minimum 2 pax

7000 NOK

Grunnkurs hav

Kurset er et 16-timers kurs som gir deg grunnleggende ferdigheter til å padle havkajakk. 

Deltakere må være i god fysisk form og kunne svømme. Ingen forkunnskaper nødvendig

Teknikkurs

Teknikkurset bygger på grunnkurset og du har best utnyttelse om du har padlet en del og lært din egen kajakk og ferdigheter å kjenne. Teknikkurset krever at du er en aktiv padler. 

Aktivitetslederkurs

For å ta aktivitetslederkurset må du ha minst 10 loggførte turer og mestre alle padleteknikker fra teknikkurset. Faktisk ferdighetsnivå blir vurdert første kursdag. For å få ta aktivitetslederkurs hos oss må du ha ambisjoner om å undervise grunnkurs hav og ha en tilknytning til Ut på Havet for dette. 

Påmelding sendes til kajakk@utpahavet.com 

Vipps til #663231 - Ut på Havet AS

Størrelser

Vi har kajakker som passer for de fleste, men har noen minimums og maksimumsmål for drakter og utstyr. Dvs at vi dessverre ikke kan levere til personer under 150cm eller over 190cm. Kajakkene har og en vektbegrensning oppad til 110 kg.

Merk at tørrdraktene ikke er fleksible og dersom en person f.eks har mye mage, kan den største drakten også bli for trang selv om man er innenfor vektrammen. 

Ta kontakt om du er usikker, så kan vi organisere en prøving før booking.